Хто зможе безкоштовно їздити концесійними дорогами в Україні


Наприкінці 2020 року Міністерство інфраструктури України назвало дороги, які буде передано в концесію. До переліку потенційно платних увійшли шість ділянок у різних куточках країни. Усі вони будуть побудовані на гроші інвесторів. Можливий обсяг вкладень становитиме 2 млрд гривень. Із вартістю проїзду теж уже визначилися.


За словами Владислава Криклія, ставка плати за кожен кілометр проїзду такими дорогами обчислюватиметься в євро. Її розмір безпосередньо залежатиме від типу транспортного засобу і варіюватиметься від 0,23 до 0,133 євро. А нині опубліковано список осіб, які зможуть пересуватися цими дорогами безкоштовно. Список узгодять із кожним концесіонером окремо, і всі досягнуті домовленості внесуть до договору.


Згідно з ухваленою постановою безкоштовний проїзд концесійними дорогами дозволяється:


– транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам-підприємцям, юридичним особам усіх форм власності у разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії;

– транспортним засобам, що використовуються органами державної влади, підрозділами Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС та швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до договору;

– додатковим категоріям ТЗ відповідно до концесійного договору.


У відомстві не виключають ймовірність того, що плату за пільгові категорії громадян або використання цих доріг у разі стихійних лих або катастроф погашатимуть із бюджету країни. Також у Мінінфраструктури нагадали, що всі концесійні дороги матимуть безкоштовні траси-дублери. Тобто кожен житель України зможе обирати, якою дорогою пересуватися.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!