На Оболонському острові проведуть капітальний ремонт. Що там зроблять


У Києві хочуть провести капітальний ремонт елементів благоустрою Оболонського острова, ідеться в тендерній заявці на Prozorro.


На ремонт планують витратити 174 мільйони гривень, його проводитиме КП «Плесо».


ЩО ТАМ ЗРОБЛЯТЬ:


- приберуть і вивезуть сміття;

- обріжуть кущі, зберуть очерет і постелять газони;

- прокладуть доріжки й велодоріжки;

- облаштують зону для йоги;

- облаштують пляж із душовими кабінами.


Окрім того, на Оболонському острові облаштують дитячий майданчик «Еко». Там побудують підвісний міст, пісочницю, гірку, гойдалки, а також спортивний майданчик із тренажерами.


На Оболонському острові влітку 2022 року планують відкрити розважальний парк. Там має бути пляж, зона для барбекю, фудкорт, кільцева велодоріжка, спортивні та дитячі майданчики, набережна з причалом для човнів і, можливо, світломузичний фонтан на воді. Водночас на острові обіцяють залишити й заповідну зону, щоб «зберегти флору та фауну». Острів з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, буде вести до парку з Оболонської набережної та парку «Наталка». Його мали добудувати до кінця 2021 року, але не встигли. Другий міст до острова буде вести з вулиці Прирічної.


Також у Києві планують влаштувати капітальний ремонт на центральній вулиці Хрещатик, який триватиме до кінця 2023 року. На будівельні роботи й озеленення витратять майже 740 мільйонів гривень.


Там, зокрема, висадять 441 каштан, облаштують велодоріжки й встановлять світлофори зі звуковими сигналами. Також на вулиці проведуть капремонт інженерних мереж, відремонтують фонтани, прокладуть гранітні тротуари й поставлять нові дорожні знаки.


Джерело: The Village Україна

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!