Прип’ять поглиблять на 2 метри згідно Е-40


У рамках проекту з відновлення міжнародного водного шляху Е-40 буде здійснено днопоглиблення української ділянки річки Прип’ять. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 2 січня 2020 року. 

Філією Днопоглиблювальний флот Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority укладено угоду на проведення днопоглиблювальних робіт для забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу на українській ділянці р. Прип'ять протяжністю 64,5 км. 

Роботи на Прип'яті у 2020 р. будуть проходити відповідно до Дорожньої карти поліпшення судноплавства на річках Дніпро і Прип'ять. Роботи виконає підрядник ТОВ «СОБІ», яке стало переможцем аукціону в рамках відкритих торгів в електронній системі публічних закупівель Prozorro, запропонувавши найнижчу цінову пропозицію. 

Загальний об’єм ремонтного черпання складає 100 тис. кубометрів грунту. Результатом робіт буде забезпечення гарантованих габаритів суднового ходу (глибина – 1,6 м; ширина – 35 м.; радіус заокруглення – 300 м) на українському відрізку річки Прип’ять загальною протяжністю 64,5 км. Вартість робіт за договором становить майже 9,9 млн грн без ПДВ. Усі роботи проводитимуться з обов’язковим дотриманням вимог екологічної безпеки. 

У 2019 році спеціалізована філія «Днопоглиблювальний флот» вперше за останні шість років здійснила днопоглиблення на каскаді водосховищ Дніпра в обсязі майже 800 тис. м3.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!