Забруднення повітря у Києві перевищило норму у 2-18 разів


У зв’язку з пожежею торф’яників і лісових масивів с. Зазим’я рівень забруднення повітря у Києві перевищував норму у 2-18 разів.

У зв’язку з продовженням пожежі та надзвичайною ситуацією СЕС просила негайно оповістити населення та посилити заходи щодо зниження кількості шкідливих речовин у приземному шарі атмосфери.

Водночас мешканцям міста рекомендували:

1) обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби.

2) дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.

3) тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.

4) По можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

5) Проводити вологе прибирання, поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.

6) Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

7) Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.

"У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря", - порадили у СЕС.  

Щоб знизити концентрацію шкідливих речовин у повітрі пропонується негайно обмежити автотранспортний рух на вулицях міста, не допускати спалювання відходів та приготування їжі на відкритому повітрі, а також поливати вулиці двічі на день.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!