У Червоному морі виявлено новий вид морського ляща


Новий вид морського ляща, який отримав назву Acanthopagrus oconnorae, був знайдений вченим у Червоному морі.


Доктор Донал Бредлі (Donal Bradley), видатний професор і колишній віце-президент з досліджень Університету науки і технологій короля Абдалли (King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), зробив це відкриття під час риболовлі в мангрових заростях біля берега університету.


"Нова" риба відрізняється від інших видів лящів тим, що має більш пологий лоб, чітку чорну пляму на задньому краї зябрової кришки, більш жовтуватий грудний плавник і більш блідий колір тіла.


Бредлі надіслав обрізок плавника риби до дослідницького центру Червоного моря KAUST (Red Sea Research Center (RSRC) для генетичного аналізу, що спонукало до пошуку іншої риби цього виду. Згодом Бредлі зловив ще одного, що дозволило вченим провести детальне дослідження зразків ляща, включаючи пряме порівняння їх фізичної морфології та генетики з іншими з регіону.


Морський вчений і директор RSRC Майк Берумен (Mike Berumen) підтвердив, що риба є окремим видом зі своїм найближчим родичем, мандрівним морським лящем, який мешкає на довгих ділянках узбережжя Індійського океану в Південній Африці та Мозамбіку.


"Запропонована наукова назва виду, Acanthopagrus oconnorae, на честь моєї матері, місіс Winefride Bradley (уроджена O’Connor), з нагоди її 90-річчя. Запропонована загальна назва "Bev Bradley’s Bream" вшановує мою дружину", - сказав Бредлі.


Одна з теорій щодо того, чому цю рибу досі не ідентифікували, полягає в тому, що вона любить мілководдя в мангрових лісах і навколо них, які не є регулярною метою для рибальства чи наукового дайвінгу.

Комментировать

На фото-морський карась(ласкирь).

Ловиться аж бігом на узбережжі ПБК...


Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!