У ліси Волині суворо заборонили ходити по ягоди та гриби


У північні ліси Волині ходити по ягоди та гриби суворо заборонено у зв'язку із війною в країні та близькістю кордону з Білоруссю. Про це повідомляє голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко:

Особовий склад Волинської бригади ТрО разом з іншими складовими сил оборони нашого краю, повністю контролює ситуацію у зоні своєї відповідальності вздовж білоруського кордону. У зв’язку з цим, на півночі Волинської області у районах виконання завдань складових сил оборони, оперативна ситуація змушує ввести сувору заборону на відвідування громадянами лісних масивів. Умовна лінія на північ від якої діє сувора заборона на відвідування лісних масивів громадянами, пролягає через населені пункти Камінь-Каширського та Ковельських районів.


Камінь-Каширський: Городок, Оленине, Гута-Боровенська, Полиці, Гута-Камінська, Камінь-Каширський, Раків Ліс, Підріччя.


Ковельський: Велимче, Замшани, Текля, Чевель, Залюття, Смолярі, Сукачі, Заболоття, Нудиже, Згорани, Заозерне, Гупали, Забужжя.



З 23 травня Держприкордонслужба встановила додаткові режимні обмеження у Київській, Житомирській та Рівненській областях. До завершення дії воєнного стану там заборонили підходити на кілометр до кордону з Білоруссю.


На Рівненщині днями дозволили відвідувати частину лісів для збору дикоросів, проте задля власної безпеки – не всі. Заборонили збір ягід у північних частинах шести територіальних громад: Локницької, Зарічненської, Висоцької, Миляцької, Старосільської та Березівської.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!