Відновлюємо зруйновану інфраструктуру України

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6
 Фото №7
 Фото №8

41 міст та шляхопровід - саме стільки штучних споруд наразі ремонтують дорожники на звільнених від загарбників територіях у Київській, Чернігівській, Харківській та Житомирській областях. 


З моменту повномасштабного вторгнення було зруйновано 322 мости та шляхопроводи на дорогах загального користування. Для відновлення транспортного сполучення зі звільненими містами та містечками нами було влаштовано 54 тимчасові переправи. 

В координації з військовими ми поступово переходимо від тимчасових до постійних рішень. У пріоритеті - мости на дорогах міжнародного значення. 


Найбільший прогрес у Стоянці - на трасі М-06 Київ - Чоп. Ще наприкінці травня ми відкрили проїзд для всіх видів автотранспорту лівим проїздом мосту через річку Ірпінь. Будівництво правого проїзду плануємо завершити восени цього року. 


На ділянці автодороги М-03 Київ - Харків - Довжанський, яка сполучає Полтавщину і Харківщину, ремонтуємо міст через річку Трубіж поблизу села Борщів. Після звільнення регіону від російських загарбників дорожники побудували поруч з мостом тимчасовий об'їзд, але це не повністю розв’язує проблему повноцінного проїзду вантажівок.

Дорожники уже розібрали конструкції зруйнованого мосту та розпочали капітальну відбудову. Цієї осені плануємо відкрити рух відбудованим мостом. 


На ще одній міжнародній трасі, М-07 Київ – Ковель –Ягодин, відбудовуємо відразу три мости: два у Київській області та один на Житомирщині.

Зокрема, на Київщині відбудовуємо міст через річку Ірпінь та мостовий перехід через річку Здвиж в Бородянці, а на Житомирщині - міст через річку Ірша.

Ця траса є однією з ключових економічних артерій для торгівлі з державами ЄС, тому необхідно, щоб транспорт міг рухатись без перешкод.


У Чернігівській області 27 штучних споруд зазнали руйнувань. Ми уже облаштували 19 тимчасових проїздів. Відбудовуємо три великі мости - два мости через Десну на трасі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі та міст через річку Сейм автомобільної дороги М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ біля Батурина.


Щодо Харківщини, то звільнення нашими Збройними Силами населених пунктів області дозволяє братися до роботи над відбудовою. На шляху до Ізюму на дорозі Т-21-22 Ізюм - Барвінкове влаштували тимчасову переправу, ще дві - у роботі. Станом на сьогодні у області влаштовано уже 5 тимчасових переправ на дорогах держзначення. 

Більшість тимчасових рішень не витримають зими, надмірної вологості та перепадів термператур. Усюди, де це дозволяє безпекова ситуація, ми відновлюємо рух і пасажирського і вантажного транспорту, адже у часи війни інфраструктура перестала бути питанням комфорту, але є складовою обороноздатності та стійкості держави.


Працюємо далі


Олександр Кубраков

Міністр інфраструктури України

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!