На скільки років видають права в Україні?


Який термін дії прав водія в Україні?

Коли і кому потрібна заміна прав водія?


Учнів, які закінчили навчання в автошколі, цікавить, які права вони отримають після складання іспитів у СЦ: тимчасові чи постійні? Який термін перших прав водія і чи потрібно їх міняти.

Згідно з відповідними змінами, передбаченими постановою КМУ від 10 листопада 2017 року №885., вперше водійські права видаються строком на 2 роки.


Що це означає?


Це означає, що всі учні, які закінчили автошколу і успішно склали іспити з теорії та практики в сервісному центрі отримують свої перші права водія лише на 2 роки з подальшою можливістю їх обміну, після закінчення терміну.

Обмін тимчасових прав водія на постійні права, тривалістю дії 30 років, відбувається без складання іспитів у СЦ за наявності необхідного списку документів (див. нижче).

Також обміну підлягають права старого зразка, права, термін дії яких завершився або заміна прав у разі зміни імені або прізвища строком на 30 років, без додаткових умов та складання іспитів.


Які умови обміну прав водія?


Головною умовою обміну тимчасових прав водія на постійні є керування транспортним засобом без порушень правил дорожнього руху.

При обміні прав допускається не більше 2-х адміністративних попереджень.

У разі отримання більш ніж 2-х адміністративних попереджень або вчинення водієм кримінального правопорушення обмін водійських прав неможливий. Тимчасові права анулюються без відновлення.

Для отримання нових прав водія, порушнику доведеться повторно пройти навчання в автошколі і повторно складати іспити з теорії та практики в сервісному центрі.

Після навчання та складання іспитів, видача прав водія строком на 2 роки.


Список документів для обміну тимчасових прав водія


1. Паспорт громадянина України

2. копія ІПН

3. Посвідчення водія

4. Медична довідка водія

6. Квитанція про оплату адміністративних послуг (оплачується у касі СЦ)


Важливо пам’ятати!


Обмін першого посвідчення водія можливий виключно після закінчення терміну його дії, і ніяк не раніше.

Отримати перші права водія категорії “В” можна тільки після проходження навчання в автошколі.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!